Što raditi na Bregu?

Predstavljena stranica Raj na bregu

Inicijativa u kreativnoj igri riječi nosi ime po drugoj polovini službenog naziva općine, a konferenciji su prisustvovali općinski načelnik Anđelko Nagrajsalović, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula, izvršni direktor Platforme za Društveni centar Čakovec Filip Živaljić, ali i drugi dionici poput gospodarstvenika uključenih u inicijativu.

Konkretni odgovori

Projekt uključuje mrežnu stranicu na kojoj će turisti na jednome mjestu dobiti sve relevantne informacije za planiranje savršenog odmora, rečeno je na konferenciji. Naime, na stranici www.rajnabregu.com svatko može pretraživanjem pet kategorija pronaći konkretne odgovore na pitanja koja ga zanimaju.

– Kategorije koje su zasad dostupne na stranici su “Otkrij rute kroz prirodu”, “Vinarije i fina hrana”, “Otkrij manifestacije”, “Kuća za odmor” te “Iskoristi dan”. Tu je postavljen i kalendar događanja koji će se osvježavati na dnevnoj razini. Značaj stranice sastoji se u tome što će se turistima i gostima omogućiti da sagledaju širu sliku i potencijalno posjete i druga obližnja mjesta te eventove koji bi ih mogli zanimati – objasnio je Živaljić. Dodao je da cilj stranice nije stroga promocija pojedinačnih stavki ponude, kao što su kuće za odmor, već dodatni sadržaj u turističkom paketu koji objedinjava možda i neka manja ili slabije poznata događanja.

Osim stranice, projekt uključuje i turističku info točku, koja će se nalaziti upravo u Kreativno edukativnom centru “Murai”, kao svojevrsno “ishodište gornjeg Međimurja”. Valja spomenuti i da je sam Kreativno edukativni centar uspostavljen kao dio drugog projekta sufinanciranog europskim sredstvima, pri čemu je uspostavljena suradnja između Općine Sveti Juraj na Bregu i Platforme za Društveni centar Čakovec. Živaljić je istaknuo da je temeljna misao iza “Raja na bregu” upravo to da kultura može biti generator turizma.

Načelnik Općine Sveti Juraj na Bregu Nagrajsalović naglasio je da razmišljaju o razvijanju turističke ponude na cjelokupnom području gornjeg Međimurja. Osobito je pritom istaknuo važnost suradnje sa susjedima, odnosno drugim jedinicama lokalne samouprave.

– Pozivam sve dionike da ne budu “otoci”, već da međusobno razgovaraju, surađuju i razmjenjuju ideje. Ta šira slika o kojoj govorimo neka bude dostupna i gostima! – dodao je Nagrajsalović.

Održivi turizam

O projektu se pozitivno izrazio i direktor TZMŽ Rudi Grula.

– Mi inicijativu pozdravljamo i nastojat ćemo je podržati kako i koliko god budemo mogli. Cilj razvijanja turizma na području Međimurja nije i vjerojatno nikad neće biti masovnost, već tzv. održivi turizam za probranu klijentelu. U Kreativno edukativnom centru djeluju mladi ljudi, a mladost donosi i nove ideje. U svakom je slučaju pozitivno što se ponuda s ovih prostora stavlja u pravilan kontekst – napomenuo je.

Nakon izlaganja govornika u raspravu su se uključili i sami prisutni dionici poput Tee Dvanajščak uime Vina DK – Dvanajščak-Kozol i Tatjane Martinjaš uime “Međimurskih dvora” i turističke agencije Etno art travel. Najviše se govorilo o potrebi ažuriranja i dopunjavanja postojeće smeđe turističke signalizacije. Dogovoreno je da će dionici “u paketu” Općini dojaviti potrebe za promjenama ili novim postavljanjem, pri čemu će Općina navedeno posredovati Turističkoj zajednici MŽ.

Najnovije vijesti

Međimurski dvori

Izletište i restoran Međimurski dvori smješteno je u Lopatincu, svega 5 km udaljenom od Čakovca. U suglasju s bajkovitom prirodom koja ga okružuje, svojom ljepotom i čarima nameće se kao nezaobilazno mjesto posjeta dobrih znalaca vrhunskih gastronomskih užitaka, kao i turista koji posjećuju ove krajeve. Restoran je poznat po jedinstvenom ambijentu te tradicionalnoj međimurskoj kuhinji […]

Saznaj više
KUĆA ZA ODMOR BELLA VITA

Kuća za odmor Bella Vita u Međimurju idealno je mjesto za mirni odmor okružen vinogradima i prirodom, bilo da ju posjećujete sami ili u društvu, ambijent i njegovi pristupačni domaćini učiniti će Vaš boravak nezaboravnim. Kuća za odmor Bella Vita nudi 2 terase s pogledom na zapanjujuću prirodu, mnogo modernih sadržaja poput besplatnog  WIFI -a, […]

Saznaj više
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram