Što raditi na Bregu?

Međimurski dvori

međimurski

Izletište i restoran Međimurski dvori smješteno je u Lopatincu, svega 5 km udaljenom od Čakovca. U suglasju s bajkovitom prirodom koja ga okružuje, svojom ljepotom i čarima nameće se kao nezaobilazno mjesto posjeta dobrih znalaca vrhunskih gastronomskih užitaka, kao i turista koji posjećuju ove krajeve. Restoran je poznat po jedinstvenom ambijentu te tradicionalnoj međimurskoj kuhinji koja njeguje stoljetne recepture starih mamica.

Uz restoran, u kompleksu Međimurskih dvora, nalaze se i destinacijska menadžment kompanija Etno art travel te Etno art Chef kuhaonica namijenjena za kreativno kuhanje i teambuilding radionice. Uz to, restoran nudi zabavno – kreativne radionice namijenjene djeci predškolske I školske dobi.

Restoran svake nedjelje poslužuje tradicionalna međimurska jela na međimurskom tradicijskom stolu, od 12 do 15 h, na kojem gosti mogu pronaći po nekoliko vrsta domaćih juha, glavnih jela, priloga, salatica, domaćeg kruha kao i slastica.

Donosimo vam recept iz Međimurskih dvora:

Svinjski lungić punjen suhim šljivama s domaćim kroketima od kravljega sira i dinstanog povrća.

Sastojci: 250 g svinjskog filea, 8 kom suhih šljiva, 1 kom mrkve, tikvice, paprike i šampinjona, 500 g kravljeg sira, 2 jaja, sol, papar, 200 g oštrog brašna.

Priprema: Svinjski file posolimo i napunimo sa suhim šljivama te ga na ulju pečemo kratko sa svih strana. Zatim isti stavimo u pećnicu na 15 min. Povrće nakon što operemo nasjeckamo na tanke trakice. Na zagrijanu tavu stavimo luk i mrkvu, sve dok ne omekšaju, a potom dodamo i ostalo povrće. Povrće pirjamo par minuta na jakoj vatri te na kraju posolimo i stavimo malo soja umaka. Sir, brašno jaja, sol i papar pomiješamo i napravimo male kuglice koje se uvaljaju u krušne mrvice. Pržimo do zlatno žute boje.

Više informacija o izletištu i restoranu Međimurski dvori potražite na: https://medjimurski-dvori.hr/

Najnovije vijesti

Međimurski dvori

Izletište i restoran Međimurski dvori smješteno je u Lopatincu, svega 5 km udaljenom od Čakovca. U suglasju s bajkovitom prirodom koja ga okružuje, svojom ljepotom i čarima nameće se kao nezaobilazno mjesto posjeta dobrih znalaca vrhunskih gastronomskih užitaka, kao i turista koji posjećuju ove krajeve. Restoran je poznat po jedinstvenom ambijentu te tradicionalnoj međimurskoj kuhinji […]

Saznaj više
KUĆA ZA ODMOR BELLA VITA

Kuća za odmor Bella Vita u Međimurju idealno je mjesto za mirni odmor okružen vinogradima i prirodom, bilo da ju posjećujete sami ili u društvu, ambijent i njegovi pristupačni domaćini učiniti će Vaš boravak nezaboravnim. Kuća za odmor Bella Vita nudi 2 terase s pogledom na zapanjujuću prirodu, mnogo modernih sadržaja poput besplatnog  WIFI -a, […]

Saznaj više
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram