Što raditi na Bregu?

Otkrijte posebnosti kuće za odmor Lina

Pokraj Mohokosa, nekad najvišeg vrha Međimurja, nalazi se kuća za odmor Lina.

Lina je prekrasna drvena kuća, projekt Zvonka i Biserke Lajtman. Iako sama kuća na prvi pogled oduševljava, izuzetno je zanimljiva i priča o njenoj izgradnji.

Bila je to vizija Zvonka Lajtmana, zaljubljenika u tradicionalnu arhitekturu i seoski način života. Kuća Lina je zapravo rekonstrukcija stare drvene kuće koja je izvorno izgrađena u selu Glavićani u Slavoniji. Stara drvena kuća i spremište za sijeno u Glavnićanima su razmontirani, a materijal dopremljen u Pleškovec. Temelji su postavljeni 2017. godine, a 2019. na danas poznatom mjestu zasjala je kuća za odmor Lina.

Topao drveni ambijent oduzima dah, ali  najveća posebnost Line jest ekološki način gradnje. U kući su korišteni prirodni materijali poput prirodne cigle, mineralne eko vune i naravno drva. Osim same kuće, očekuje vas i veliki održavani vrt i voćnjak koji je namijenjen svim gostima.

U Lini ćete zaista pronaći sve što vam treba, a i više od toga. Uz sadržaje kojih ima napretek (između ostalog tu su sauna, kaljeva peć, vrhunski zvučni audiovizualni sustav), okruženi ste i prekrasnim zelenilom daleko od znatiželjnih pogleda.

Međutim, Zvonko i Biserka Lajtman ne staju na tome, imaju planove za unaprjeđenje kuće, poput Demeter certifikata biodinamičke proizvodnje. Kuća za odmor Lina uvijek raste, a nove ideje naviru gotovo svakodnevno.

U sve navedeno uvjerite se sami i rezervirajte odmor u kući Lina klikom na:

Najnovije vijesti

Međimurski dvori

Izletište i restoran Međimurski dvori smješteno je u Lopatincu, svega 5 km udaljenom od Čakovca. U suglasju s bajkovitom prirodom koja ga okružuje, svojom ljepotom i čarima nameće se kao nezaobilazno mjesto posjeta dobrih znalaca vrhunskih gastronomskih užitaka, kao i turista koji posjećuju ove krajeve. Restoran je poznat po jedinstvenom ambijentu te tradicionalnoj međimurskoj kuhinji […]

Saznaj više
KUĆA ZA ODMOR BELLA VITA

Kuća za odmor Bella Vita u Međimurju idealno je mjesto za mirni odmor okružen vinogradima i prirodom, bilo da ju posjećujete sami ili u društvu, ambijent i njegovi pristupačni domaćini učiniti će Vaš boravak nezaboravnim. Kuća za odmor Bella Vita nudi 2 terase s pogledom na zapanjujuću prirodu, mnogo modernih sadržaja poput besplatnog  WIFI -a, […]

Saznaj više
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram