Što raditi na Bregu?

VINARIJA DK DVANAJŠČAK KOZOL

dvanajščak

O Obitelj Dvanajščak- Kozol

Obitelj Dvanajščak - Kozol jedna je od mlađih obitelji vinogradara i vinara u Međimurju. Nastavljajući tradiciju svojih roditelja Rajke i Zdravka 0d 1990. do 1992. zasađuju svoje prve nasade.

Zemljopisno porijeklo obitelj Dvanajščak - Kozol dobiva 1996. Najbolja vina obitelji Dvanajščak - Kozol nastaju u vinogradima koji pokrivaju gotovo 11 ha osunčanih i povišenih položaja u okolici naselja Dragoslavec pred nazivima Grofovo, Okrugli vrh i Mohokos kao najviša točka Međimurja s 344,40 m nadmorske visine.  

O sortama vina

Pušipel (furmint ), graševina, pinot bijeli, pinot crni, pinot sivi  traminac, sauvignon i muškat žuti sorte su grožđa koje dozrijevaju u  vinogradima obitelji Dvanajščak- Kozol, a poslije berbe i u podrumima.

Također se mogu pohvaliti prvim proizvedenim crnim pinotom u Međimurju. Posebno se ističe međimurska marka vina Pušipel. Pušipel classic vinske kuće Dvanajščak- Kozol je 6 godina bio ocijenjen kao najbolji Pušipel između svih u Međimurskoj županiji.

Anthony Rose, jedan od vodećih svjetskih kušača i predsjednik ocjenjivačke komisije na Decanterovom panelu, je graševinu iz 2006. ocijenio sa 93 boda od 100 što vino postavlja u ravnopravni položaj s najboljim vinima u svijetu.

DK cuvee je također jedna izvrstan cuvee koji svake godine osvaja zlatne medalje u hrvatskoj i Europi pa su tako i 2011. Britanski vinski kritičari, poznati kao skupina «The Wine Gang», posjetili Hrvatsku i odabrali su 45 ponajboljih vina između kojih je bio i  DK cuvee 2009. godine.

Traminac iz 2011. godine je ove godine na sajmu Gast u Splitu bio ocijenjen kao veliko zlato (šampion sajma) za bijela vina iz cijele Hrvatske.

Na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima njihova vina redovito su nagrađivana vrlo visokim odličjima, te redovito dobivaju nagrade sa svjetskih vinskih natjecanja poput Decantera. 

U vrlo ugodnom ambijentu klimatizirane kušaonice, uz kvalitetna vina nude se i domaći proizvodi te topla i hladna jela, gdje se uz najavu možete uvjeriti u naše riječi kroz stručno vođene degustacije.

Više informacija pronađite na sljedećoj poveznici: https://vina-dvanajscak.hr/

Najnovije vijesti

Međimurski dvori

Izletište i restoran Međimurski dvori smješteno je u Lopatincu, svega 5 km udaljenom od Čakovca. U suglasju s bajkovitom prirodom koja ga okružuje, svojom ljepotom i čarima nameće se kao nezaobilazno mjesto posjeta dobrih znalaca vrhunskih gastronomskih užitaka, kao i turista koji posjećuju ove krajeve. Restoran je poznat po jedinstvenom ambijentu te tradicionalnoj međimurskoj kuhinji […]

Saznaj više
KUĆA ZA ODMOR BELLA VITA

Kuća za odmor Bella Vita u Međimurju idealno je mjesto za mirni odmor okružen vinogradima i prirodom, bilo da ju posjećujete sami ili u društvu, ambijent i njegovi pristupačni domaćini učiniti će Vaš boravak nezaboravnim. Kuća za odmor Bella Vita nudi 2 terase s pogledom na zapanjujuću prirodu, mnogo modernih sadržaja poput besplatnog  WIFI -a, […]

Saznaj više
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram